Rengeteg fényzselét megtalálhatsz már a piacon, de mi a különbség köztük? Miért van ennyiféle, mikor melyiket érdemes használni? Vegyük sorra, milyen fő szempontokat kell figyelembe vennünk a választásnál! 

Rugalmasság:

A fényzselé rugalmassága azt mutatja meg, hogy milyen anyagra lehet használni: a rugalmatlan vagy enyhén rugalmas fényzselék (pl. Top Gel, No Cleanse Top Shield) csakis szilárd, rugalmatlan műköröm alapanyagra használhatóak, például porcelán, zselé vagy polygel anyaggal készült körmökre, mert ezek a fényzselék egyáltalán nem tudják követni a rugalmas anyag mozgását.

A rugalmas fényzselék (pl. Extreme Gloss, Cool Shine Ever) bármilyen felületre tökéletesek, legyen szó műkörömről, erősített géllakkról vagy hagyományos lakkzseléről, képesek követni a rugalmas felület mozgását, hajlását anélkül, hogy megrepednének.

Szín:

Bizonyos fényzselék színélénkítő adalékanyagot tartalmaznak, amely megakadályozza, hogy extrém erős UV fény esetén (nyáron vagy szoláriumban) besárguljanak a színek, ezért nyáron kimondottan ajánlott ezeket a fényzseléket (pl. Cool Shine Ever Top Coat Gel Fényzselé - 15ml) használni. Ez az adalék enyhén lilás-kékes árnyalatot ad a körömnek, amely hideg színeken (pl kékek, lilák, rózsaszínek) és fehér, akár francia körmön még jobban kiemelik a színek hideg árnyalatát.

Ugyanakkor ez a kékes-lilás árnyalat nem feltétlen mutat jól meleg színeken, (pl. piroson, barnán, narancson) és általában a feketén sem szeretik a vendégek, ezért ezekre a színekre olyan fedőfényt válasszunk, amelyben nincs semmilyen színélénkítő (pl. Extreme Gloss).

Állag:

A fényzselék állaga is változó, vannak sűrűbb és hígabb anyagok, ennek egyrészt akkor van jelentősége, amikor a levegő hőfoka jelentősen eltér a normáltól, ez pedig megváltoztatja a fényzselé eredeti állagát. Nyáron a meleg helyiségben a zselék folyékonyabbá válnak, ilyenkor érdemes egy eredetileg sűrűbb anyagot választani, amely a meleg hatására picit hígabbá (pl. Extreme Gloss, LaQ X Glossy), így pont ideálissá válik: nem folyik el, könnyen kezelhető. Télen pont ellentétes a folyamat, hidegben a zselék állaga sűrűbbé válik, így a picit hígabb állagú anyagok (pl. Cool Shine Ever, Speed & Shine) ilyenkor jobban a helyükön maradnak, kevésbé folynak el.

Az állag kiválasztásánál azt is figyelembe kell vennünk, hogy milyen funkciót szánunk a fényzselének: ha csak vékony réteget szeretnénk felvinni, akkor lehet akár hígabb az állaga, nem fog problémát okozni, ha azonban felületet szeretnénk egyenlíteni vagy C-ívet kialakítani, ott kell, hogy egy picit sűrűbb legyen az állaga és megtartsa a kialakított ívet, a nagyon híg fedőfények ilyenkor pillanatok alatt a sáncokba folynak.

Effektek:

A különböző effekteket tartalmazó fényzselék kiválóak arra, hogy kisebb-nagyobb csillámokat (pl. LaQ X Effect Top Pixie, Prisma, Silver flakes, Golden flakes), fehér-fekete pöttyöket, foltokat (White flakes, Square flakes, Hexa flakes, Gránit effekt) vigyünk fel a körömre, ezzel egyedi, díszített hatást létrehozva pillanatok alatt.

Nem lehet tehát egyetlen fényzselére azt mondani, hogy a legjobb, de kiválaszthatjuk azt a néhány legjobbat, amiből az adott helyzetben, az adott feladatra a legmegfelelőbben tudjuk használni.

FÉNYZSELÉK

Cikk szerzője:

Darabos Évi

Legfrissebb bejegyzések

ÖSSZES

Arany hullámok esküvőre. OPI

Arany hullámos körömdíszítés esküvőre.

Az esküvőd napján minden apró részlet számít, és a körmeid sem kivételek. Ha olyan minimalista körömdíszítést keresel, ami kiemeli az aranyat a jegygyűrűdben és a csillogást a szemedben, akkor az arany hullámok tökéletes választás lehet számodra.

Tovább olvasás

Frissített Design és Gyorsaság: Újdonságok a Nail Shop Webáruházba

Frissített Design és Gyorsaság

Örömmel tudatjuk, hogy Nail Shop webáruházunk design frissítésen esett át, mely minden tekintetben megfelel 2024-es év elvárásainak, sőt még gyorsabb lett. A menü rendszer is átalakításon esett át, még átláthatóbb és egyszerűbben kezelhetővé vált.

Tovább olvasás

Problémás körmök, amelyek nehézséget okoznak. Milyen technika javasolt?

Problémás körmök, amelyek nehézséget okoznak. Milyen technika javasolt?

Több olyan, a vendégek által nem túl nehéz eset is előfordul, amelyet ők nem gondolnak vészesnek, a szakembernek azonban össze kell szednie a tudását ahhoz, hogy megoldja a feladatot.

Tovább olvasás

Canni hema free gel

Canni és Venalisa műkörömalapanyag márkák!

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy mostantól elérhetőek webáruházunkban a Canni és Venalisa műkörömalapanyag márkák! 

Tovább olvasás