A műkörmös szakma innovációjával egyidejűleg előtérbe került az egyre körültekintőbb és aprólékosabb előkészítési eljárás. Emiatt az egyes újszerű munkafázisoknál mind finomabb por keletkezik, ami bár szemmel jól látható, de sokan mégsem tulajdonítanak kellő figyelmet a portalanításnak.

Hibás feltételezés az, hogy egy műkörmösnek elég egyetlen típusú portalanító kefe a poros felületek portalanításához. Ha a téves berögződéshez társul egy rosszul megválasztott portalanító kefe, máris visszatérő kurdarc sorozatokra van ítélve a kezünkből kiadott munka. Számtalan meg nem fejtett levegősödés vagy anyagfelválás oka a rossz és elégtelen portalanítás.
A műkörmös szakma alapvetően poros, de sem a műkörmösnek, sem pedig a vendégnek nem kell annak lennie egy-egy elkészült munka során. A legelső dolgunk a por elleni küzdelemben egy porelszívó beszerzése. Ez lehet asztali, esetleg több ventillátoros, vagy az asztalunk lapjába szerelhető. Mindkét verzió megfelelő lehet, itt csakis a körülményeid segítenek a döntésben, hogy melyiket választod. A legkiválóbb, akár különféle színnel dizájnolt kéztámaszos, bőr borítású elszívók nem csak elegánsak, de két funkciót is betöltenek egyszerre: elszívó és kéztámasz is egyben.

Ne feledd a porzsák rendszeres ürítését, szükség szerinti cseréjét, ugyanis ha ezt elmulasztod, gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne elszívód. Porelszívó nélkül ezt a szakmát nem lehet hosszú távon jól végezni, még akkor sem, ha maszkot használsz. A vendéged is szívesebben ül le egy olyan műkörmöshöz, ahonnan nem fülig poros ruhában kell távoznia.
Az anyageltávolítás során képződő por egy része az elszívódban landol, de a köröm felületéről a legapróbb porszemcséket is el kell távolítanod a sikeres előkészítés és tapadás érdekében. A körömpor szemcséi különböző nagyságúak, ezért maradéktalanul egyetlen kefével szinte lehetetlen eltávolítani a bőrredőkből. A kézi kefe után használjunk gépi portalanító fejet is, ami szintén kétfunkciós. Egyrészt tisztíthatod vele a karbid fejeid barázdái közül az anyagmaradványokat, másrészt a bőrredők alól kis fordulaton használva remekül eltávolítja a port. Ezt követően a maradék mikroport az erre a célra kifejlesztett Cleanser Pad-del töröljük le. Végezzük a törlést körültekintően, alaposan a sáncokban.

A kész felület a portalanító törlés után teljesen száraz, zsírmentes és portalan képet kell, hogy mutasson. A tökéletes portalanításhoz egy precíz műkörmösnek több eszköze is van, anyagtípustól és eltávolító fejtől függően. Az igazán finom port a gyémántfejek képezik, így a kifogástalan előkészítés manapság nem megoldhatóak különféle portalanító kefék, fejek és törlőkendők nélkül.

Legfrissebb bejegyzések

ÖSSZES

Arany hullámok esküvőre. OPI

Arany hullámos körömdíszítés esküvőre.

Az esküvőd napján minden apró részlet számít, és a körmeid sem kivételek. Ha olyan minimalista körömdíszítést keresel, ami kiemeli az aranyat a jegygyűrűdben és a csillogást a szemedben, akkor az arany hullámok tökéletes választás lehet számodra.

Tovább olvasás

Frissített Design és Gyorsaság: Újdonságok a Nail Shop Webáruházba

Frissített Design és Gyorsaság

Örömmel tudatjuk, hogy Nail Shop webáruházunk design frissítésen esett át, mely minden tekintetben megfelel 2024-es év elvárásainak, sőt még gyorsabb lett. A menü rendszer is átalakításon esett át, még átláthatóbb és egyszerűbben kezelhetővé vált.

Tovább olvasás

Problémás körmök, amelyek nehézséget okoznak. Milyen technika javasolt?

Problémás körmök, amelyek nehézséget okoznak. Milyen technika javasolt?

Több olyan, a vendégek által nem túl nehéz eset is előfordul, amelyet ők nem gondolnak vészesnek, a szakembernek azonban össze kell szednie a tudását ahhoz, hogy megoldja a feladatot.

Tovább olvasás

Canni hema free gel

Canni és Venalisa műkörömalapanyag márkák!

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy mostantól elérhetőek webáruházunkban a Canni és Venalisa műkörömalapanyag márkák! 

Tovább olvasás