Sokszor kapjuk szakemberként a kérdést, hogy melyik anyagot érdemes választani, és erre nincs is jó válasz, pontosabban az a helyes válasz, hogy attól függ... de mitől is?

Nézzünk pár szempontot, ami segíthet a választásban:

1. Korábbi tapasztalat, allergia:

Ha volt már a vendégnek korábban műkörme, akkor mindig jó kiindulópont, hogy ezzel milyen tapasztalatai voltak. Bevált-e az előző anyag, kényelmes volt-e viselni, nem volt-e bármilyen allergiás reakció? Ha rendben volt minden, akkor akár maradhatunk a megszokott anyagnál, ha azonban a tartóssággal (felválás, törés) gond volt, akkor érdemes megpróbálni feltárni az okokat, hogy esetleg valamilyen technikai hiba volt a készítés során, vagy az adott anyag a vendég életmódjához és körméhez nem megfelelő. Utóbbi esetben mindenképpen próbáljunk vagy más anyagot használni vagy más technológiát, de mindenképpen kérjünk visszajelzést néhány napon belül a vendégtől, hogy mik a tapasztalatai.

2. Vékony, gyenge köröm:

A rugalmas, gyenge köröm sok esetben túlságosan nagy rugalmassággal, nem megfelelő alap olyan kemény anyagoknak, mint a porcelán vagy az erős szerkezetű építő zselék. Ilyen körmök esetén olyan anyagot kell találnunk, amely enyhe rugalmasságával képes követni a körömlemez mozgásait, mégis erős tartást ad az elkészült körömnek. Erre ideális lehet egy rugalmasabb építő zselé (például Cool Protein vagy Bright Clear/Extreme Whitening Gel) vagy pedig a Polyacryl gel termékek.

3. Elgyengült, sérült köröm:

A meggyengült, sérült köröm védtelenebbé, érzékenyebbé teszi a körömágyat, amelynél felmerül a probléma, hogy UV-ra kötő anyagok esetén a kötési folyamat nagyon fájdalmas lehet. Ezt kiküszöbölhetjük porcelán anyag használatával vagy akár az Acrylgel Prime anyagokkal, amelyek kötés közben szinte egyáltalán nem melegszenek, így nem okoznak kellemetlen, égető érzést.

4. Rágott köröm:

Főleg olyan esetekben, ahol a körömrágás okán az első bőrredő magasabban helyezkedik el, mint a körömlemez, átmeneti megoldást kell alkalmaznunk arra az időszakra, amíg előre nő a körömlemez és visszanyomja a helyére az első bőrredőt. Erre ideális a porcelán anyag, amelyet 2-3 töltés után acetonnal le tudunk áztatni, utána pedig az újonnan nőtt körömre bármilyen anyaggal dolgozhatunk.

5. Glitterek, pelyhek keverése:

Amikor csillámokat, pigmentporokat, pelyheket tartalmazó körmöt készítünk úgy, hogy az beépítésre kerül a körömbe, akkor az acrylgelés a nagyon sűrű építő zselék erre nem lesznek alkalmasak, mert a keverés során rengeteg légbuborék kerül bele, amelyet nagyon sokára vagy egyáltalán nem dolgoz ki magából. Ilyen esetre érdemesebb lágyabb építőzselével vagy porcelánnal dolgozni.

6. Géllakk beépítése:

A géllakk körömbe építése például szabad szélként azért nehéz, mert egyrészt kissé gyengíti a köröm szerkezetét, hiszen nem építő anyag, másrészt porcelán anyaggal egyáltalán nem kompatibilis. Ilyenkor a legjobb választás vagy a polyacrylgel anyagok vagy a sűrű építő zselék, amelyek tökéletesen együttműködnek a géllakkokkal, a ragacsos kohéziós rétegnek köszönhetően a rétegek egybe kötnek, és megfelelően erős körmöt adnak végeredményképpen.

7. Rövid, természetes hatású körmök:

A rövid körmök esetén érdemes olyan anyagokat választanunk, amelyek kellően vékony és természetes hatást adnak, ugyanakkor erősek. Ilyenkor nagyon jó választások az önterülő zselék, mint például a Cool Protein vagy a Build&Fill zselék, esetleg a Milky White Soft Builder Gel - Építő Zselé 50g.

PolyAcryl Gel Soft - Tégelyben - Cover Pink 50g

Látható, hogy nincs olyan, hogy rossz vagy tökéletes anyagcsoport, attól függ, hogy milyen célra keressük az anyagot, ezért érdemes minél inkább használni és ismerni őket, hogy minden esetben a megfelelő anyagot tudjuk ajánlani a vendég számára. Az acrylgel előnyös tulajdonságairól PolyAcryl Gél a műkörmösök népszerű körömépítési technikája című cikkünkben is olvashatsz.

Cikk szerzője:

Darabos Évi

Legfrissebb bejegyzések