Szeretnél egy kis átalakítást végrehajtani? Ahelyett, hogy az ollóért nyúlnál és megpróbálnál hajat vágni, miért ne nyúlnál inkább egy körömreszelőért? Kiválasztottuk a legjobb körömformákat, és néhány tippet is adunk, hogy segítsünk a választásban.

A világnak több körömformája van, mint ahány ujjunk va, de segíteni fogunk neked kiválasztani a megfelelő formát a körmökhöz, hogy valóban élvezhesd a tökéletes manikűrödet. Mielőtt belekezdünk, alaposan nézd meg a kezeidet. Ahhoz, hogy a körmöket előnyösen formázd, meg kell találnod a legmegfelelőbb körömformát a kezedhez, amely meghatározza a körömágyad és a körmöd alakját. Egyszerűen told vissza a körömágyadat egy körömbőr feltolóval, hogy láthasd a valódi körömágy alakját, majd kezdj neki. Kezdd a formázást a oldalak lereszelésével és kissé szűkítésével. Attól függően, milyen formát szeretnél elérni, jobban vagy kevésbé szűkíthetsz. A legjobb eredmény érdekében egy irányban reszelj, hogy minimalizáld a köröm szálkásodását. Amint elkészülsz az oldalakkal, kezdd el finomítani a körömhegyet, hogy elérjed a végső formát.

Kerek körmök Kerek körmök.

Ez a forma megnyújtja az ujjakat, és karcsúbbnak tűnteti őket. A kerek körmök szélesebb körömágyakat is vékonyabbnak láttatnak. Kezdd azzal, hogy a köröm felső részének természetes formáját követve reszeled. Ezután fordítsd meg a kezeidet, és ellenőrizd a görbület szimmetriáját.

Ovális körmök Ovális körmök.

Ez a divatbemutatók kedvence mind szélességében, mind hosszában nyújtja a körmöket. Ez hasonlít az mandula alakhoz, de kissé tompább. Reszeld le a köröm mindkét oldalát, és kissé hajlítsd meg a reszelőt a köröm középvonalához, hogy tojás alakot hozz létre.

Mandula körmök Mandula körmök.

A oldalsó részeken keskeny és az alapnál vékony, ez azonnal előnyös forma. Reszeld le a köröm mindkét oldalát, és formázd ki a hegyet a szabad szél szűkítésével, hogy hegyet hozz létre.

Négyzetes körmök Négyzetes körmök.

Ha hosszú, keskeny körömágyad van, és kedveled a rövid hosszúságot, ez a forma neked való. Extra hosszra van szükséged? Az akril rajongók örülhetnek, hiszen a hosszú négyzetes körmök tökéletes alapot nyújtanak a trendi színeknek és a köröm díszítésnek. Ezt a formát egyenes vonalban reszelve érd el a szabad szélen.

Univerzális négyzetes körmök Univerzális forma négyzetes körmök.

Az univerzális forma, mindenkinek jól áll! Ez a mindenkit előnyben részesítő körömforma jól mutat rövid és hosszú ujjakon egyaránt. Félig ovális és félig négyzetes, ez a forma könnyen karbantartható rövid körmökön. Kezdd az egyenes vonalú reszelést, majd kerekítsd le a sarkokat egy hosszú mozdulattal, összekötve a szabad szélet. Fordítsd meg a kezeidet és igazítsd az igényeknek megfelelően.

Stiletto körömök Stiletto körmök.

Ez egy olyan forma, amelyet hosszú körmökhöz készítenek (ajánljuk akril körmökhöz), és hegyes végződéssel zárul. Ez hasonló az mandula formához, de hegyesebb. Találd meg a köröm hegyének közepét, majd mindkét oldalát formáld ki a köröm hegye felé enyhe csökkenéssel. Ezután kezdd formázni a hegyet a szabad szél szűkítésével, hogy hegyet hozz létre.

Az akril rajongóknak a balerina köröm Az akril rajongóknak

Ez a forma szalonban való karbantartást igényel. Hosszú, vékony és a hegyén kockázott forma, ez passzol hosszú, vékony ujjakhoz és szögletes körömágyakhoz. A neve balettcipő köröm, mivel a hegye hasonlít egy hegyes cipőre. 

Az influencer rúzs köröm Az influencer

Rúzs körmök. Legyél trendsetter! Mint a kedvenc rúzsod árnyalata, ez a négyzetes körmök stílusa átlósan lejt a valóban egyedi forma érdekében.

A díva köröm A Díva

Hosszú négyzetes körmök. Ha hosszú, keskeny körömágyad van, és a  hosszúságot vagy akril körmöket részesítesz előnyben, akkor ez a forma neked való. A trendi árnyalatok és a köröm díszítések, mint például az ombre hatás, jól mutatnak a hosszú négyzetes körmöknél. Ezt a formát úgy érheted el, hogy egyenes vonalban reszeled a szabad szélt és párhuzamosan a oldalfalakkal. Ideális arra is, hogy más formákhoz reszeld le, ha váltani szeretnél valami másra.

Forrás: opi.com

Legfrissebb bejegyzések