A csiszolófejek hatalmas segítséget jelentenek a munkánkban, de mivel rengetegféle létezik, könnyű elveszni közöttük, hogy melyik mire való, hogyan kell használni, tisztítani őket – vegyük sorra ezeket.

Karbid, gyémántporos, kő frézerek

A csiszolófejeket anyaguk szerint nagyon fontos megkülönböztetni, mert nagyban meghatározza, hogy mire lehet és kell őket használni. A karbid fejek speciális anyaguknak köszönhetően kevésbé melegszenek, mint a korábbi papír csiszológyűrűk, emellett élettartamuk is jóval hosszabb, hónapokig, de akár évekig is jól használhatóak. A karbid fejek felülete bemart, ami azt jelenti, hogy anyagában barázdált, nincs raja semmilyen plusz bevonat. Ezeket a fejeket alapvetően műköröm és géllakk anyag eltávolítására, vékonyítására szoktuk használni, kisebb verzióját pedig a letapadt szarupárkány felemelésére.

A gyémántporos frézerek felületén egy vékony réteg bevonatot találunk, amely egy finom reszelőnek megfelelő, érdes felületet eredményez. Ezeket a fejeket általában letapadt bőr eltávolítására, szarupárkány tisztítására, száraz bőrkeményedés vékonyítására használjuk.

A kő fejeket leginkább pedikűr során használjuk a bőr finomítására, illetve a körömre tapadt bőr eltávolítására, tulajdonképpen a gyémántporos frézerek egy másik verziójának tekinthetjük őket. Ezeket a fejeket a puhább, kevésbé ellenálló anyaguk miatt óvatosan, körömlemezen csak nagyon finoman használjuk, különben idő előtt elveszítik erejüket, elkophatnak.

Melyik formát válasszam?

A csiszolófejek anyaga mellett a forma az, amely meghatározza a funkciót. A henger formájú széles fejeket főleg műköröm és lakkzselé anyagának vékonyításához, eltávolításához használjuk például Csiszolófej – ezüst, porcelánhoz). A kerekített fejű hengerek lehetővé teszik a bőr melletti, biztonságos munkát (például Galaxy Csiszolófej – Karbid kerekített henger – Anyageltávolításhoz). A henger formájú keskenyebb fejek könnyedén beférnek a köröm széléhez a sáncokba, így ezeket a fejeket akár töltésnél levegősödés kireszeléséhez, akár munkafolyamat végén összereszeléshez jól használhatjuk.

A kúp alakú fejek kiválóak a felület összereszeléséhez, a bőr melletti részek vékonyításához és akár a szabadszél felőli reszeléshez is, legyen szó korrekciós vékonyításról, alsó lépcső vagy a természetes körömlemez kireszeléséről (például Csiszolófej-Karbid hegyes kúp).

A kugli fejek nagyobb változatait anyageltávolításhoz-vékonyításhoz használhatjuk, mivel széles hasuk hatékonyan marja a köröm nagy részéről az anyagot, vékonyabb hegyével pedig könnyedén elérjük a bőr melletti részeket (például Csiszolófej – Kugli nagy lamellás). Kisebb változatával a letapadt bőrt könnyedén felemelhetjük, megkönnyítve ezzel a kutikula kivágását (például Csiszolófej – Karbid kugli kicsi).

A buzogány formákat leginkább a kutikula felemeléséhez, a szarupárkány tisztításához használjuk, mivel vékony hegyük eléri a szarupárkány mélyebb részeit, eltávolítja a letapadt száraz bőrt, szélesebb teste pedig távolságot hoz létre a körömlemez és a szarupárkány között, ezzel megkönnyítve az anyagfelvitelt (például Galaxy csiszolófej – Gyémántporos buzogány – Manikűrhöz).

Csiszolófej készlet

Tisztítás

A fizikai tisztítás nagyon fontos első lépés, amellyel eltávolítjuk a csiszolófejbe tapadt port és bőr, illetve anyagmaradékot. Karbid és minden bemart fej esetén bátran használjuk a fém Csiszolófej Tisztító Kefét, amely erős szálainak köszönhetően eltávolítja a barázdák mélyéről is a lerakódást. Gyémánt és kő fejek esetén azonban legyünk óvatosak, mert a fém kefe eltávolíthatja a gyémántporos bevonatot, ezeket a frézereket erősebb szőrű körömkefével tisztítsuk.

Második lépésként alkalmazzunk fertőtlenítőt, amely spray verzió esetén permetezést, normál folyadék esetén áztatást, esetleg ultrahangos tisztítást jelent. Fontos, hogy mindig a megfelelő behatási időt alkalmazzuk, illetve ellenőrizzük, hogy a fertőtlenítőszert le kell-e mosni vagy törölni a fém eszközökről, nehogy kárt tegyen bennük.

Cikk szerzője:

Darabos Évi

Legfrissebb bejegyzések

ÖSSZES

Arany hullámok esküvőre. OPI

Arany hullámos körömdíszítés esküvőre.

Az esküvőd napján minden apró részlet számít, és a körmeid sem kivételek. Ha olyan minimalista körömdíszítést keresel, ami kiemeli az aranyat a jegygyűrűdben és a csillogást a szemedben, akkor az arany hullámok tökéletes választás lehet számodra.

Tovább olvasás

Frissített Design és Gyorsaság: Újdonságok a Nail Shop Webáruházba

Frissített Design és Gyorsaság

Örömmel tudatjuk, hogy Nail Shop webáruházunk design frissítésen esett át, mely minden tekintetben megfelel 2024-es év elvárásainak, sőt még gyorsabb lett. A menü rendszer is átalakításon esett át, még átláthatóbb és egyszerűbben kezelhetővé vált.

Tovább olvasás

Problémás körmök, amelyek nehézséget okoznak. Milyen technika javasolt?

Problémás körmök, amelyek nehézséget okoznak. Milyen technika javasolt?

Több olyan, a vendégek által nem túl nehéz eset is előfordul, amelyet ők nem gondolnak vészesnek, a szakembernek azonban össze kell szednie a tudását ahhoz, hogy megoldja a feladatot.

Tovább olvasás

Canni hema free gel

Canni és Venalisa műkörömalapanyag márkák!

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy mostantól elérhetőek webáruházunkban a Canni és Venalisa műkörömalapanyag márkák! 

Tovább olvasás