Legyen szó arról, hogy váltani szeretnénk vagy egyszerűen csak lenőtt a manikűrünk, valószínűleg felmerül a kérdés: "Hogyan távolíthatom el otthon a zselés lakkot?" Ez lehet egy kissé bonyolultnak tűnik, így egy lépésről lépésre útmutatót készített az OPI Oktatója, Sigourney Nunez.

  1. Használj körömreszelőt, hogy megtörjed minden köröm szabad szélén és oldalán található lezárást. A lényeg itt az, hogy minél több fényzselét távolíts el, de ne reszeld le a természetes körömig. Enyhe nyomás az ideális.
  2.  Nedvesíts be egy vattakorongot körömlakklemosóval, helyezd közvetlenül a köröm tetejére, ügyelve arra, hogy az egész köröm felületét befedje, majd csomagold be mind a vattakorongot, mind a körmöt egy alufóliával.
  3. Hagyd, hogy legalább 15-20 percig ázzon. Ha extra meleget szeretnél, tekerd körbe a kezeidet egy törölközővel, csak győződj meg róla, hogy előzőleg bekapcsoltad a kedvenc Netflix sorozatodat. Bármennyire is kívánatos lehet, ügyelj arra, hogy ne kukucskálj be! Hagyd, hogy a lemosónak meglegyen az ideje és elegendő időt hagyj a zselé feloldására.
  4. Körülbelül 15 perc elteltével kezdd el lassan leszedni az alufóliát és a vattakorongot mindegyik körömről. A vattakorongnak vagy tamponnak már kell tartalmaznia egy elég nagy mennyiségű zselémaradványt.
  5. Használj körömápoló pálcikát, és óvatosan tologasd le a megmaradt zselémaradványt minden köröm felületéről, kezdve a körömágy területétől a szabad szélek felé.
Hidratálj!
Azoknál a körmöknél, ahol még mindig van maradék a körömápoló pálcika használata után, ismételd meg a lépéseket. Amint minden maradékot teljesen eltávolítottál, tisztítsd meg a köröm felületét egy vattakoronggal (vagy párnával) és zselé lakk lemosóval. Ne felejtsd el felvinni a körömápoló olajat, hogy megőrizd a körmeid védelmét és hidratáltságát!
Használj körömerősítőt!
Helytelen eltávolítás komolyan károsíthatja a körmeidet, ami fájdalmas lehet! Ezért javasoljuk, hogy az utolsó lépésként használd a kedvenc körömerősítőd, például az OPI Nail Envy-t, hogy biztosítsd, hogy a körmeid minél egészségesebbek maradjanak... amíg mindannyian visszatérhetünk kedvenc szalonjainkba.
Hogyan távolítsuk el a zselé körömlakkot acetonnélkül:
Ha nincs acetonos körömlakklemosód, van egy alternatív megoldás, amely működhet átmeneti megoldásként. Bár nem ajánljuk ezt mindennapi technikaként, mert vékonyítja a körmeidet, de megteheted, hogy közepesen durva körömreszelőt veszel elő, hogy eltávolítsd a fedőzselét és a színrétegeket. Amint eljutottál az alapréteghez, váltsd le a reszelőt egy buffer-ra, hogy mindent kiegyenlíts. Távolítsd el a port egy manikűrkefével, majd töröld le alkohollal és vattapálcával. Ne felejtsd el visszaadni a körmeid hidratáltságát körömolajjal az utolsó lépésként.
Forrás: opi.com

Legfrissebb bejegyzések